Minggu, 05 Juni 2011

Lagu Russian Roulette dan makna tersirat nya



Okey memang lately Sensasi sgt susah curi masa utk hapdet blog..but by next week habis Exam so dptla konsentrate kat blog yg dah ter-abandon nie..oh sedihnyerr..sian my blog..huuhu..


Okey,ramai yang ingat lagu Russian Roulette nie berkisar tentang "Suicidal' atau bunoh diri..

hmm,sebenarnye Russian Roulette adalah sejenis permainan. Dan Russian Roulette nie banyak diamalkan zaman dulu oleh askar Soviet Russia yang kejam..

Mereka letak satu peluru dalam pistol yang ada 6 tmpt isi peluru,lepas tue pusingkan tmpt peluru supaya tak tahu peluru tadi kat silinder yang mana..dimana 6 org 'mangsa' akan berdiri,lepas tue picu akan ditarik,kalau masa tembak tue takda peluru,org tue bernasib baik la tak mati.. kalau ada peluru,maknanya mati lah dia..so masing2 sangat takut dan trauma la nak mati.

Selain soviet,Nazi pun menggunakan kaedah nie menakutkan mangsa,mereka bunuh org esuka hati je..tak kira,mak ke ,anak ke,bapak org...main bunuh je ikut nasib...kdg2 dia paksa anak tembak mak bapak sendiri,kdg2 paksa kawan tembak kawan sendiri dgn cara russion roulette nie,dan mcm2 lagi...kejam..isk3..
nasib kita tak hidup dizaman tue kat sana.

Dalam lagu Rihanna nie,dia ckp bila dia bukak mata dia tengok lelaki tue masih ada lagi,maknanya dia tak mati...so dia makin seram dengan kemungkinan dia akan mati...huhu..

0 komentar:

Poskan Komentar

give your comment here, please do not spam

 
My Big Dream powered by XXZ