Senin, 28 Februari 2011

Kisah Benar Seram : Rumah Sewa RM50 di Seksyen 2 Shah Alam depan Wet World

Skrg nie pukul 2.30 pagi...yup pagi2 buta Sensasi nak update cerita seram pulak dah.Sensasi terbaca masa tengah surfing2 di pagi buta.

Sensasi sendiri baca halfway je,sebab takut nanti malam mengigau pulak ..ehe ..essok sambung baca sampai habis.

Cerita ini adalah kisah benar pelajar UITM Shah Alam. Ada khabar angin yang mengatakan bahawa kisah benar nie bakal difilemkan..ye ke? Tapi kalau kisah benar difilemkan mesti lebih seram kan.


Gambar rumah kat bawah nie dipercayai rumah yang dimaksudkan di Seksyen 2 Shah Alam,depan Wet World.

takkan lah sewa Rm50 mereka nie tak terpikir semacam ada misteri disitu untuk sebuah rumah dua tingkat?hmm...mungkin sbb student dan mereka ramai ada 8 org semuanya jadi mereka pun beranikan diri je..


okeylah sensasi malas cerita panjang-panjang,korang try lah baca sendiri kisah seram ini.




9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.


Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena. Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni?



Klik sini utk baca sampai habis ..

0 komentar:

Poskan Komentar

give your comment here, please do not spam

 
My Big Dream powered by XXZ